Webinar despre colectarea separată pentru firmele din București

Webinar gratuit despre colectarea separată pentru firmele din București


 

Asociația ViitorPlus organizează vineri, 19 mai, un webinar gratuit în care firmele din București vor afla care sunt obligațiile legale privind colectarea separată, condițiile corecte de separare pentru o reciclare 100% și care sunt colectorii autorizați pentru diferite tipuri de deșeuri.

Conform Legii nr. 211/2011, art. 14.1, orice entitate juridică are obligația colectării separate a deșeurilor, pentru a fi preluate de colectori autorizați, pentru a fi introduse pe fluxul de reciclare.

ViitorPlus, Harta Reciclării și Recicleta organizează un webinar gratuit pentru firmele din București, pe 19 mai, ora 16:00. Doritorii se pot înscrie aici până la data de 14 mai.

„Organizăm pentru prima oara acest webinar deschis și gratuit, ca o invitație către reprezentanții entităților juridice (companii de stat, firme private, ONG-uri) să cunoască obligațiile legale pe care le au în domeniul managementului deșeurilor în cadrul instituției. De asemenea, avem cu toții o obligație morală de a face tot ce ne stă în putință pentru a pune în aplicare un program eficient și funcțional de colectare separată la locul de muncă. Este vital ca prin tot ceea ce facem să reducem impactul negativ asupra mediului. România a reușit în 2019 o rată de reciclare în scădere de doar 11,5% (EUROSTAT) față de ținta europeană de 50%. Reducerea consumului și refolosirea a ceea ce avem deja sunt primele practici de consum responsabil. În webinarul de miercuri, 19 mai, ora 16:00, vom face primi pași pentru a afla cum putem implemanta colectarea separata pentru reciclare: prin infrastructură, relația cu colectorii autorizați documente, raportare, modalități de implicare a colegilor”, mi-a transmis Gabriela Iordan, responsabilă de comunicare pentru proiectul Recicleta.

Carmina Nițescu, consultant de marketing și comunicare pentru companii de turism, a spus că va participa la eveniment pentru business-ul propriu, dar și ca să dea informația mai departe.

„Mă interesează subiectul pentru că eu fac tot posibilul să reciclez și acasă și mi-aș dori ca soluțiile de reciclare să fie disponibile și încurajate atât către persoane fizice, cât și juridice. Și în București, și în țară. Am colaboratori cu care lucrez de mulți ani (nu toți sunt în București) și caută soluții pe termen lung pentru reciclare. Însă, din păcate, chiar dacă ei colectează selectiv, lucrurile se opresc la preluarea mai departe. Ar fi ideal să trecem de această situație”, mi-a povestit Carmina.

Comments are closed.