Macinul, natura si aventura - Oana Racheleanu

Macinul, natura si aventura

By sâmbătă, ianuarie 26, 2013 0 , , , Permalink 0

 

Macinul, natura si aventuraDaca vrei o escapada de weekend intr-un loc linistit, cu peisaje minunate, servicii bune si preturi accesibile, tinutul Macinului e o alegere potrivita pentru intreaga familie – cu relaxare, odihna, dar si aventura.

Echitatie printre munti

O alta activitate pe care nu trebuie sa o ratezi este calaritul. Echitatie se poate face la Cerna, un sat aflat la 25 kilometri de Macin. Si cum in zona sunt multi oameni de treaba, domnul Marian Berca, cel care te va invata sa-i spui calului „Dii!“, in loc de „Hai, puiule!“, se ofera sa-ti asigure si transportul de la soseaua principala pana la padoc. Inainte sa ajungi la destinatie, iti garantez ca nu vei inceta sa te miri de frumusetea Muntilor Macin si nu vei putea ignora chemarea padurilor la tihna si racoare.

Dupa ce primesti echipamentul necesar si inveti sa vorbesti cu aceste animale superbe, poti pleca, impreuna cu domnul Berca, ghid si prieten bun al cailor, pe un traseu de 13 kilometri, care se parcurge in sase ore. Vei merge la trap prin Muntii Macinului si vei alerga calare prin podgoriile de vita nobila. Acolo sus, calare pe Cezar sau pe Mircea, vei simti ca esti domnita peste tot tinutul.

Macinul, natura si aventuraLa padoc se afla patru cai, pe care ii poti calari, impreuna cu prietenii tai, de luni pana duminica, intre orele 8 si 17. Tariful din timpul saptamanii este de 10 lei / ora / persoana, iar in weekend te costa15 lei/ora. Pe domnul Marian Berca il poti anunta la numarul de telefon 0746.760.196, cu o zi inainte, ca esti gata de senzatii noi.

Popasul Angelo

Cand te intorci de la Cerna, la 10 kilometri de Macin, in zona localitatii Greci, te poti opri sa-ti tragi sufletul la Popasul Angelo. Acesta este un loc umbros si primitor, unde poti manca aproape tot ce-si doresc papilele tale gustative.

Afunda-te in scaunul de pe terasa, contempla lanurile de grau din fata popasului si savureaza cele mai bune prajituri din Dobrogea…

La popasul Angelo poti gasi prajituri produse in laboratoarele proprii.

Macinul, natura si aventuraBine de stiut

O masa cu bucate traditionale, ecologice, la pret accesibil – ce-ti poti dori mai mult?

D’ale gurii

Foamea ti-o potolesti la restaurantele Magnolia sau Coco, iar seara poti ciocni un pahar cu macinenii, la terasa Cin Cin.

D’ale somnului

Macinul, natura si aventuraTe poti caza la Pensiunea Turist, care are doua stele si o capacitate de 25 de locuri. Exista camere de doua si de trei persoane, plus un apartament. Pretul este de 50 lei/noapte/persoana, iar daca tu si prietenii tai ocupati toate locurile, primiti o reducere de 20%. La cerere, vi se poate gati bors de peste sau alte mancaruri traditionale. Rezervari poti face la numarul de telefon 0240.571.763.

Text si foto: Oana Racheleanu, pentru revista Avantaje – 15.09.2010

Comments are closed.