Let's Do It, Romania! - Oana Racheleanu

Let’s Do It, Romania!

By vineri, februarie 5, 2010 4 , Permalink

 

Dimineata am primit un mail forward-at de la un cunoscut care cred ca nu mi-a mai scris de cel putin un an. De obicei, daca titlul nu ma atrage, aman sa deschid mailurile forward-ate pana cand nu am ceva mai bun de facut. Dar acum chiar eram curioasa sa vad ce are de spus omul asta. (Multumesc, Flo!)

„Let’s Do It, Romania!” este o campanie de curatare a deseurilor din tara noastra mirobolanta. M-a nimerit la fix. Eu sunt o ecologista convinsa de cand mama m-a facut. M-am inregistrat repejor, am postat un banner simpatic pe blog, si acum va chem si pe voi la atac.

Eu sunt satula pana peste cap de oamenii care arunca pe jos tot ce le vine. Peste tot gasesti deseuri: pe strada, la munte, in tren, in sali de clasa, in cluburi, parcuri. Toti ne plangem ca avem o tara frumoasa, dar nu stim s-o ingrijim. Pai haideti, fratilor, sa facem ceva!

Iata cum e descrisa ideea pe site-ul letsdoitromania.ro:

Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă ca mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă asta nu înseamnă că ei nu erau acolo.

Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus Stop! şi şi-au curăţat ţara de PET-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din Romania? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândim din ziua următoare că avem o ţară curată lună, că merităm în Cartea Recordurilor, că am scris istorie, că am acţionat împreuna măcar pentru o zi!

Copiii tăi te vor întreba dacă ai fost şi tu unul dintre voluntarii „Let’s Do It Romania!”. O să-i spui că da, că ai fost unul dintre cei care au schimbat într-o singură zi felul în care arată o ţară, sau că era ceva interesant la TV şi ai stat acasă? Nu rata şansa de a-ţi schimba ţara!

Ma bazez pe voi, da? Strangem niste gunoaie si certam niste nesimtiti care arunca deseuri pe jos, da? Impreuna, normal!

4 Comments
 • radar
  februarie 5, 2010

  Daca asta inseamna ca plecam la munte, hai sa le adunam:D

 • Mimi
  februarie 5, 2010

  Vin si eu la munte sa adunam PET-urile! Facem Oana, oricum cine se aseamana se aduna, deci si noi suntem ecologisti!!!

 • zuzu
  februarie 5, 2010

  …..HAI ROMANIA … daca un pitic ca tine are curajul sa incerce sa curate romania de peturi, pungi si hartii ….eu am curajul sa spun ca sunt pro cauza, chiar daca ma numar printre cei ce mai fac mizerie din cand in cand …dar….intr-adevar avem o tara frumoasa si ne cam batem joc de ea ….HAI ROMANIA!!!!

 • zuzu
  februarie 5, 2010

  oppss…by the way …am uitat sa-ti spun ceva ….
  LA MULTI ANI !!!!!!
  love ya mucho :D:D:D hihi bye bye