Ce-am învățat la Social Media Summit - Oana Racheleanu

Ce-am învățat la Social Media Summit

By vineri, februarie 20, 2015 0 , , Permalink

 

Poza de mai jos a creat așa un val de felicitări pe Facebook, încât mă simt datoare să dau explicații. Să ne înțelegem: blogul meu nu a fost selectat ca fiind unul dintre cele mai bune bloguri. În România există 2.500 de bloggeri buni și eu nu mă număr printre ei din simplul fapt că nu m-a interesat niciodată asta. Am zis din start că nu vreau să leg niciun „trebuie” de blogul meu.

Chiar și așa, draga mea Cutie cu gânduri verzi mi-a facilitat accesul gratuit la Social Media Summit, un eveniment pentru bloggeri, agenții de PR, consultanți de social media și alți oameni interesați de subiect. Deci doar prin faptul că există, blogulețul ăsta m-a trimis într-o lume foarte interesantă.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1072299309463766&l=0488ab9ebf

Acum că simt că am fost corectă cu toată lumea, să vă povestesc puțin cum a fost la Social Media Summit aka SMS. Eu am mai fost acum câțiva ani la un eveniment cu bloggeri și m-am plictisit îngrozitor. Mi se părea că sunt un grup compact în care nu mai are loc nimeni, nici să schimbe vreo vorbă. Țin minte că erau toți cu nasul în telefoane, așa că mi-am pierdut răbdarea și am plecat.

La SMS, în schimb, aș fi râs în hohote așa cum o fac acasă, la un film bun. Nu că nu râd și în alte împrejurări, dar o fac mai cu bun simț, așa, cât să nu sperii lumea. La evenimentul ăsta mi-a venit să râd tare de tot, dar râs de-ăla de te-ntorci cu fața la cel din stânga sau din dreapta ta și să confirmați amândoi că tipul ăla din față e foarte funny. Ah, de-ăla care te face să bați și cu palma în picior. Uite de-ăsta:

oana_ras
Când a intrat Chinezu (Cristian China-Birta) în scenă, am crezut că sunt la stand up comedy, iar Alex Negrea și Vlad Tăușance* n-au fost nici ei prea departe.

*Vlad este cel care s-a ocupat de comunicarea online în campania lui Klaus Iohannis.

Cel mai important aspect în toată chestia asta cu râsul este că băieții ne-au transmis într-o joacă niște informații prețioase. A fost un fel de învățare creativă.

sms
Foto: Revista Biz

Chinezu a făcut o prezentare în care a pus cu haz lucrurile pe care le face el și care l-au ajutat să devină bloggerul cu care au colaborat cel mai mult agențiile în 2014 (găsiți aici decalogul bloggerilor în relația cu agențiile și multe alte sfaturi testate de el). Alexandru Negrea a dat câteva exemple de cele mai populare mesaje de pe Facebook din 2014 (va publica în curând și un e-book), iar Vlad Tăușance ne-a dat câteva lecții din campania electorală. De la Manafu am auzit pentru prima dată termenul de „dark social”, iar Virginia Oțel a arătat cum poate o bancă cuceri social media.

Am observat că lumea care participă la evenimentele de social media nu-și ia notițe, ci face poze. Bine, ținând cont de faptul că sliderele alea chiar trebuie ținute minte, n-aveai cum să nu faci poze.

20150218_133511

Social Media Summit a fost organizat de revista Biz, iar linkurile presărate prin text vă stau la dispoziție. Un live text foarte bine făcut, aici.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.