Urasc despartirile - Oana Racheleanu

Urasc despartirile


 

Urasc sa raman pe vreun peron sau sa fac cu batista din vreun avion. Urasc frazele astea ascutite: „Ai grija de tine!”, „Sper sa ne vedem curand!”. Mi se infig in inima si imi ia al naibii de mult timp sa le scot. O despartire imi face inima bucati, ma face apatica, plangacioasa. Si uit de verde.

Mi-e frica de ultimele cuvinte pentru ca trebuie sa fie memorabile. Trebuie sa ii tiuie in urechi celui care pleaca atat de puternic, incat sa-l aduca repede inapoi. Intr-o zi am sa spun: „De ce naiba pleci? Stai aici toata viata si gata! Vedem noi ce facem cu restul lumii. De fapt, chiar nu-mi pasa! Vreau doar sa nu-mi mai rupi inima-n doua, sa nu mai bifez in calendar cate zile mai sunt pana vii, sa nu ma mai gandesc la ziua cand vei pleca, desi tu nici nu ai ajuns inca. Sa fie primavara mereu, fara pic de ploaie.”

Pentru mine orice despartire e grea, de cand ma stiu. Atunci cand pun punct unei relatii, atunci cand imi pleaca vreo ruda, vreun iubit, vreun amant, vreun frate adoptat, vreun pisic pentru care nu am fost o mama buna, vreo gasca de prieteni. Toti iau ca suvenir o bucata din sufletul meu.

Urasc sa-mi fie casa plina cu oameni dragi, cu galagie si veselie, apoi sa-mi tiuie urechile de singuratate. Urasc despartirile, mai ales lunea. Urasc ca ai plecat.

6 Comments
 • Cristinel
  aprilie 26, 2010

  „…vreo ruda, vreun iubit, VREUN AMANT, vreun frate adoptat…”
  Ne-am despartit?:)

 • elena
  aprilie 26, 2010

  mie imi zici? am trait asta toata viata..:(

 • Rusu Catalina
  aprilie 26, 2010

  Sunt de acord.Eu am trecut recent printr-o despartire , iar ultimele cuvinte au fost:”AI GRIJA DE TINE!”, urat, si mai ales dureros. Despartirile sunt foarte urate, chiar daca sunt de scurta durata, nu mai spun de cele definitive.

 • Luiza
  aprilie 26, 2010

  ..atat timp cat cel care pleaca, o face pentru a-i fi mai bine…ar trebui sa avem inima impacata..sa ii uram tot binele din lume si o revedere cat mai placuta si recenta…have a nice day…hug

 • Nenea care o iubeste pe green
  aprilie 26, 2010

  Bravo Luiza, ai avut foarte mare dreptate. E adevarat e greu sa renunti la persoanele care iti ofera un zambet, care iti sunt mereu aproape si care stii ca sunt mereu langa tine la bine si la rau, dar de multe ori in viata nu avem multe posibilitati, trebuie sa ne impacam si sa fim linistiti, e greu sa pleci dar cand pleci catre ceva mai bun ar trebui sa fie fericiti toti pentru tine. Imi pare rau sa renunt la prieteni, dar daca prietenii ar vedea diferenta de trai cred ca ar pleca si ei :)…Asa ca se mai inghite inca o data in gol si se merge inainte.

 • Luiza
  aprilie 27, 2010

  ..multumesc pentru aprobare..nenea….:P