Când te grăbești într-o relație? - Oana Racheleanu

Când te grăbești într-o relație?


 

În general, când te grăbeşti, uiţi ceva. Îţi uiţi telefonul acasă, cheile la serviciu, eşarfa la o prietenă şi vreo revistă în metrou. Uneori, în relaţii, te grăbeşti ca să uiţi.

Când inima ta e încă îmbibată de lacrimile pe care te-ai abţinut să le verşi în faţa fostului (şi, din păcate, nu poţi să înghiţi o batistă), te arunci cu mâinile înainte şi te prinzi de primul care e pe fază.

Plonjezi astfel într-o relaţie când nici nu ştii exact dacă îţi place de el, dar pare a fi un frumos colac de salvare.

Ţi-e mult prea teamă de singurătate sau de pericolul de a te împăca cu ex-ul ca să mai conteze că îţi aminteşti cu greu numele lui, că nu ştie să scrie, să se poarte cu tine sau să danseze. Te ştii în siguranţă într-o tentativă de relaţie şi te complaci. Abia când ceri un moment de respiro după sutele de faze naşpa pe care ţi le-a făcut realizezi că ai ales greşit. A fost doar graba care strică treaba.

Mai există genul de oameni care culeg fără să aleagă şi urmează să se lămurească apoi. Vor să sară de primele întâlniri pentru că nu mai au răbdare să îşi spună povestea. Pe ei îi interesează momentul în care omul de lângă ei arată cum este de fapt, nu cum se laudă la început. De regulă, cei din categoria asta se bazează pe instinct, care, uneori, înşală grav. Şi aşa ajung şi ei să vadă că s-au grăbit.

Zoreşti puţin lucrurile pentru că societatea te împinge de la spate. Dacă eşti singură, eşti aşezată la masa ciudaţilor, a neadaptaţilor. Atunci dai iama în club, alegi ca oarba şi apoi ţi se pare că eşti îndrăgostită. În aburii amorului zici ca el este alesul şi spui da cererii în căsătorie. Când nici nu s-a uscat bine cerneala de pe certificatul de căsătorie, te trezeşti că îl semnezi pe cel de naştere al primului copil. Când ai realizat că acum sunteţi trei, începi să constaţi că parcă nu îl iubeşti. De fapt, oare l-ai iubit vreodată? Sau doar te-ai cam grăbit?

În fine, în cadrul unei relaţii, mai e situaţia când arzi etapele fără să le trăieşti din plin. Te îndrepţi cu viteză către scopul final care, să presupunem, este căsătoria. Faci sex la prima întâlnire, te muţi cu el în a doua lună şi te căsătoreşti după alte cinci. S-ar putea, ca peste un an, după ce poţi spune că îl cunoşti pe omul de lângă tine, să ai surpriza să nu îţi placă deloc ce ai descoperit. Mda, te-ai cam grăbit.

thesexist.ro – 12.12.2012

Comments are closed.