Selectează o Pagină

La începutul lunii octombrie m-am provocat să renunț la 465 de lucruri. Ar fi trebuit să cedez un număr de obiecte corespunzător datei din calendar (15 octombrie = 15 lucruri), dar pentru mine n-a funcționat așa. N-am avut chef chiar în fiecare zi, dar nici n-am stat cu stresul că, vai, se face 12 noaptea și eu n-am donat nimic azi. În schimb, când aveam nevoie să meditez, la o parte. Nu mă scoteai din casă nici cu forța. Mă apucam de câte un dulap de care nu-mi era neapărat drag sau chiar săpam printre scrisori pe care le-am primit acum o mie de ani. Scopul final: să scot din casă 465 de lucruri.

Cum în ultimele două săptămâni ale provocării voi fi plecată, azi am dat bice și nu numai că am strâns numărul de lucruri propus, dar l-am și depășit. 528 în 8 zile. Păi cum să mă opresc dacă eram toată în dulapul cu cosmetice? Dacă tot am început, trebuia să termin, nu?

20151017_182836

În poză nu sunt toate lucrurile, căci am dat deja o parte

Am probat haine (de vară, de iarnă, dintr-a 7-a etc), m-am machiat și m-am demachiat până m-a usturat fața ca să văd cum îmi vin fardurile, mi-am făcut unghiile curcubeu, am gătit numai ca să intru în atmosferă și să-mi dau seama de câte ustensile am nevoie.

Printre altele, am renunțat la 66 de farduri și cosmetice (nu mă prea omor cu machiatul și vreau să nu mai folosesc produse cu parabeni), 23 de mostre de creme, șampoane și alte minuni (de pe vremea când lucram la trusturi care vindeau și reviste), 30 de cuțite, furculițe și linguri (cum să ai atâtea, nene?), 27 de reviste, plus hainele care sunt împrăștiate printre cifre. O precizare importantă: am renunțat la colecția mea Psychologies (22 de reviste), cu condiția să o pot lua înapoi dacă mă apucă dorul, dar să dau alte 22 de lucruri.

În principiu, am încercat să fiu corectă cu mine, să nu-mi fur căciula singură, așa că n-am pus la socoteală ambalaje și lucruri pe care le-aș fi aruncat oricum.

Ce m-a ajutat în perioada asta?

La începutul provocării, când m-am băgat în forță în șifonier, am citit și am ascultat sfaturi date de Marie Kondo, o maestră în ale organizării. În 2015 a fost nominalizată de Time Magazine printre cei mai influenți 100 de oameni din lume. Găsești pe net tot felul de articole cu trucuri date de ea, dar eu am fost atât de pornită încât n-am avut nevoie decât de unul singur: când rămâi cu hainele cu care nu prea știi ce să faci, te întrebi dacă îți inspiră bucurie. Atât de simplu.

Prietenă de nădejde în astea 8 zile (nu au fost consecutive) mi-a fost Louise Hay, o doamnă minunată care vorbește despre puterea gândurilor. Cine vrea să asculte ce are de zis, să dea un click aici.

Pentru mine provocarea asta a fost meditație curată. Am vrut să scap de lucruri, dar a fost un prilej ca să sap și mai adânc în mine, până acolo unde doare. Nu mi-am dedicat cele 8 zile în totalitate provocării, deci am putut să îmi văd liniștită și de alte activități, și nici nu m-am străduit foarte tare să renunț la cele 528 de lucruri. Provocarea adevărată ar fi să o iau acum de la capăt și să renunț la alte 465 de lucruri :))