Selectează o Pagină

Trecerea de la un anotimp la altul implică și schimbarea garderobei cu cea adecvată temperaturilor de afară. Asta înseamnă, aproape inevitabil, să ai momente de genul: „O, Doamne, de când n-am mai purtat bluza asta!”, „Ia uite, încă are eticheta și nici nu m-am atins de rochia asta”, „Puloverul ăsta e drăguț, dar așa ce m-am plictisit de el…”. Sau, mă rog, fiecare știe prin ce trece în clipele alea când scoate toate măruntaiele șifonierului.

Ce e sigur e că cel mai sănătos e să te desparți de lucrurile alea pe care le ții „just in case” sau de care ești atașat emoțional, asta ca să poți vedea mai ușor ce poți purta cu adevărat din șifonier, dar și pentru că sunt alte persoane care chiar au nevoie de ce tot dai tu de colo colo de la un sezon la altul.

Am făcut mai jos o listă cu ONG-uri, site-uri, grupuri, pagini de Facebook, ba chiar și o școală și locurile unde poți găsi containerele albe în care poți lăsa hainele pe care nu le mai vrei. Lista rămâne deschisă, în cazul în care știi ceva ce mie nu mi-a ajuns la urechi.

O regulă valabilă în cazul donației către oricare din numele de mai jos: hainele trebuie să fie în stare bună, curate, ca și cum i le-ai oferi unui prieten care trebuie să rămână câteva zile la tine și a venit fără bagaj.

Să ne fie de folos!

 

Salvați Copiii Româniaorganizaţie a cărei misiune este aceea de a garanta egalitatea de şanse pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care aceştia provin.

Magazinul caritabil SocialXchangeProdusele din magazin sunt obţinute exclusiv din donaţii, beneficiarii sunt persoane cu venituri reduse, iar preţul obiectelor este calculat în ore de muncă.

SamusocialGrupul ţintă îl reprezintă persoanele adulte fără adăpost, din Bucureşti.

Carusel – Centru de găzduire temporară, pe timp de noapte, pentru perioada rece, pentru persoane fără adăpost.

Scoala 136 din Ferentari, sâmbăta între 10 și 11 și duminica între 10 și 13, întrebați de Valeriu și Hannah. Ei le preiau și le împart copiilor pe loc.

Armata Salvării – mișcare creștină internațională (în România îi găsești în București, Craiova, Iași și Ploiești).

Voluntarii Provita organizează acțiuni de caritate pentru ajutorarea copiilor orfani din localitatea Valea Plopului și împrejurimi. Urmăriți postările ca să vedeți când e nevoie de haine.

Casa Ioana este o organizație non-guvernamentală care se ocupă de victimele violenței domestice și familiile fără adăpost, cu sediul în București.

Fundația Parada le oferă copiilor din centre de plasament o a doua șansă, prin utilizarea artei circului ca instrument de integrare socială.

Crucea Roșie Sector 6Societatea Națională de Cruce Roșie România asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză.

Merci Charity Boutique – magazin caritabil ambulant, unde lucrurile donate sunt vândute pentru a ajuta diverse cazuri sociale și medicale.

Policy Center for Roma and Minorities – un ONG care contribuie la incluziunea socială a romilor și a altor minorități etnice.

Asociația „Ana și copiii” – ONG care previne abandonul familial și școlar.

Dragoste în acțiune – o inițiativă plecată de pe Facebook în 2011, prin care câțiva oameni ajută familii din Negrești, Vaslui.

Touched Romania – o asociație care ajută copiii și familiile aflate în dificultate și contribuie la prevenirea abandonării bebelușilor.

Asociația Benefacto oferă ajutor copiilor abandonați din Centrul de Plasament Cehu Silvanei.

Containerul din faţa clădirii Ambasadei Republicii Cehe şi a Centrului Ceh – aceste instituții colaborează cu mai multe ONG-uri care predau apoi hainele cazurilor umanitare.

împarte.ro Anunțuri făcute de oameni care au nevoie de unele bunuri sau de persoane care au de oferit câte ceva.

lucrurigratis.ro Un fel de olx cu lucruri gratis. Cel care oferă un obiect decide la finalul unei perioade stabilite care dintre doritori merită produsul.

Grupul de Yahoo Freecycle este deschis celor care doresc să primească sau ofere gratuit obiecte reutilizabile, în Bucureşti + Ilfov.

Urmăriți pagina de Facebook Copacul cu haine pentru că organizează regulat campanii de donații.

Cristina Hurdubaia, cea care organizează Copacul cu Haine, a realizat o listă generoasă cu centrele sociale unde puteți dona rechizite, alimente,  produse de igienă și haine pentru copiii nevoiași: aici.

Containere albe, în care sunt depuse hainele ce vor fi donate persoanelor nevoiașe, sunt amplasate în următoarele locații: Parcul Luigi Cazzavillan, Parcul Venus, Parcul Regina Maria, Parcul Brâncuşi, Parcul Nicolae Iorga, Parcul I.C. Brătianu, Parcul Automatica, Parcul Piaţa Pajura, Parcul Teofana, Parcul Kiseleff, Parcul Bazilescu, Parcul Izbiceni, Parcul Cireşoaia, Parcul Băneasa şi Parcul Adalin.